Business Best
menu icon




5+1 προτάσεις για το τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο ή Πώς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου το 2024





5+1 προτάσεις για το τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο ή Πώς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου το 2024

Πώς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου το 2024

Αν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στην εργασία σου ή τα κέρδη στην επιχείρησή σου, να γίνεις περισσότερο δημιουργική ή να εστιάσεις στους στόχους σου, τότε εκμεταλλεύσου την ευκαιρία που σου δίνει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστείς νοητικά και ψυχολογικά.

Kάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, όπως να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου, να κάνεις κάποια δραστηριότητα στη φύση ή να ασχοληθείς με κάποιο χόμπι.

Εξάλλου, η σύνδεση παραγωγικότητας και ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής πλέον επιβεβαιώνεται από πολλές έρευνες και μελέτες.

Διασύνδεση παραγωγικότητας και ευημερίας και ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Η σύνδεση μεταξύ παραγωγικότητας, ευημερίας και ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη και επιβεβαιώνεται από έρευνες διεθνών οργανισμών, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) δημοσίευσε πρόσφατα τη μελέτη "The current state of research on the two-way linkages between productivity and well-being". Η μελέτη εξετάζει τις διασυνδέσεις μεταξύ παραγωγικότητας και ευημερίας, καθώς παρατηρείται η παγκόσμια επιβράνδυση της παραγωγικότητας. H μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές που βελτιώνουν την ευημερία, ενισχύουν την παραγωγικότητα και τα κέρδη.

5+1 προτάσεις για το τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο

5+1 προτάσεις για το τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Digital Detox - Ψηφιακή αποτοξίνωση

Επιτρέψε στον εαυτο σου να κάνει ένα διάλειμμα από τις οθόνες, απομάκρυνε συσκευές και αποσυνδέσου από emails και social media, έστω για μερικές ώρες. Αυτό το διάλειμμα, θα σου δώσει την ευκαιρία να συγκεντρωθείς περισσότερο.

Μάθε κάτι καινούριο

Αξιοποίησε το χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μάθεις κάτι καινούριο, να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα ή να διευρύνεις τις γνώσεις σου. Αφιερώνοντας χρόνο στο να μάθεις κάτι καινούριο, γίνεσαι πιο έξυπνη, περισσότερη ικανη και δημιουργική. Οι νέες ιδέες μας κάνουν να βλέπουμε τη ζωή και την εργασία μέσα από διαφορετική οπτική, και συχνά επιταχύνουν την προόδο μας.

Διάβασε ένα βιβλίο για την παραγωγικότητα

Επίλεξε ένα βιβλίο σχετικά με την παραγωγικότητα ή την προσωπική ανάπτυξη και αφιέρωσε χρόνο. Οι γνώσεις σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου ή τον καθορισμό στόχων, μπορούν να άλλαξουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα καθημερινά εργασιακά tasks. Μερικά από τα πιο δημοφιλή βιβλία για την παραγωγικότητα που έχουν καταλυτική επίδραση στον τρόπο που προσεγγίζουμε την παραγωγικότητα είναι

  • Deep Work: Μάθε να είσαι Αποτελεσματικός και Παραγωγικός του Newport Cal

  • Atomic Habits του James Clear

  • The Subtle Art of not Giving a Fuck - Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα …! του Mark Manson

Γυμνάσου

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσεις την ευεξία. Είτε πρόκειται να πάς στο γυμναστήριο, να πας για μια πεζοπορία ή μια απλή βόλτα στο πάρκο, τα οφέλη της άσκησης είναι πολύτιμα.

Κοιμήσου

Σύμφωνα με τις μελέτες η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε κακή κρίση, έλλειψη αυτοελέγχου και σε μείωση της δημιουργικότητας. Παρόλο που οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου, πολλοί από εμάς δεν τα καταφέρνουμε.

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε πως μόνο το 42% των υψηλόβαθμων στελεχών σε παγκόσμιο επίπεδο κοιμάται για περίπου 6 ώρες.

Αυτό λοιπόν το Σαββατοκύριακο, ας ξεκουραστούμε. Αν κατάφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ρουτίνα στον ύπνο, θα μας βοηθήσει στην καλύτερη συγκέντρωση και στην αύξηση της παραγωτικότητας.

Μην νιώθεις ενοχές, αν δεν είσαι συνεχώς παραγωγική

Μην νιώθεις άσχημα αν δεν είσαι παραγωγική όλη την ώρα. Είναι φυσιολογικό!

Αν χρειάζεσαι περισσότερη καθοδήγηση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας στην εργασία σου ή την ανάπτυξη της επιχείρησής σου, επικοινώνησε μαζί μας για την δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου δράσης

Διαβάστε ακόμα:

Leadership Coaching for Women - Επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών

Leadership Coaching for Women - Επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών

Πως να αντιμετωπίσετε την αναβλητικότητα

Πώς να αντιμετωπίσεις την αναβλητικότητα



Μοιράσου αυτό το άρθρο