Business Best
menu icon




Προγράμματα ΕΣΠΑ 2023 - 2024 Επιδότηση Νέας Επιχείρησης





Προγράμματα ΕΣΠΑ 2023 - 2024 Επιδότηση Νέας Επιχείρησης

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Στις 18 Δεκεμβρίου 2023 ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιδότηση νέων επιχειρήσεων. Η δράση αυτή προσφέρει χρηματοδότηση σε νέες επιχειρήσεις που ξεκινούν από το μηδέν ή που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα και δεν έχουν συμπληρώσει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 30.000 € έως 400.000 € και καλύπτει το 45% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου.

Το ποσοστό της επιχορήγησης μπορεί να αυξηθεί έως και 60%, εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε ορισμένες περιοχές ή εφόσον δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Στοιχεία του Προγράμματος

Eπιδότηση ως 45% του επενδυτικού σχεδίου

  • Το αρχικό ποσοστό ενίσχυσης των επενδύσεων είναι 45%.
  • Το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να αυξηθεί κατά 10% για επενδύσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και κατά επιπλέον 5% για επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Περίοδος Υποβολής από 18/12/2023 έως 29/2/2024 (ώρα 15:00)

Διάρκεια υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου

24 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης απόφασης ένταξης.

Κατηγορίες Επιχειρήσεων

Υπό ίδρυση και νεοσύστατες Πολύ Μικρές, Μικρές, και Μεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της Πρόσκλησης

Κατηγορία Α. Υπό ίδρυση Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της Προκήρυξης της Δράσης έως και την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης και θα δραστηριοποιηθούν αποκλειστικά σε επιλέξιμο/ους ΚΑΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου και μέχρι την αποπληρωμή της επένδυσης.

Κατηγορία Β. Νεοσύστατες Επιχειρήσεις

Με τον όρο νεοσύστατες ορίζονται οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας ΚΑΔ Επιχειρήσεων: Θα πρέπει να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε επιλέξιμους ΚΑΔ της Δράσης κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, καθ’όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου και μέχρι την αποπληρωμή της επένδυσης.

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο να αφορά σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ. Να υποβάλλουν μια και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ. Να συγκεντρώνουν κατ’ ελάχιστον το βαθμό 70 κατά την αυτοαξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου με βάση τα κριτήρια του Παραρτήματος
Να προσκομισθούν αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης της Ιδιωτικής Συμμετοχής του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου σε ποσοστό τουλάχιστον 60%

Χρηματοδότηση

  • Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος
  • Μηχανήματα – Εξοπλισμός
  • Ψηφιακός εξοπλισμός – Λογισμικό και υπηρεσίες Λογισμικού
  • Συμπληρωματικά, ενισχύονται δαπάνες για:
  • α) Πιστοποίηση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, σύμφωνα με εθνικά εναρμονισμένα καθώς και λοιπά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, β) προβολή εξωστρέφεια και διεθνοποίηση, γ) μεταφορικά μέσα, δ) μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ε) σχεδιασμός λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας, στ) έμμεσες δαπάνες

Γιατί να επιλέξετε τη Business Best για την υποβολή του φακέλου σας

Η Business Best ειδικεύεται στην υποστήριξη επιχειρήσεων για την υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Διαθέτει εξειδικευμένους συνεργάτες και εκτεταμένο δίκτυο με εμπειρία και γνώση στις διαδικασίες των προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητα 2021-2027.

Οι υπηρεσίες της Business Best περιλαμβάνουν:

  • Συμβουλευτική για την επιλογή της κατάλληλης επιδότησης για την επιχείρηση
  • Σύνταξη και υποβολή του φακέλου επιδότησης
  • Υποστήριξη της επιχείρησης καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου μέχρι και την εκταμίευση της επιδότησης

Επικοινωνήστε μαζί μας για την υποβολή του επενδυτικού σας σχεδίου ή τηλεφωνήστε μας στο 6944353 461 & 211 1983 098



Μοιράσου αυτό το άρθρο