Business Best
menu icon




Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για 25.000 Νέους Ανέργους





Πρόγραμμα-Απόκτησης-Επαγγελματικής-Εμπειρίας-για-25.000-Νέους-Ανέργους

Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για 25.000 Νέους Ανέργους

  • Σκοπός του Προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία 25.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, οι συμμετέχοντες θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και θα βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους.

  • Συμμετέχουσες Επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Για να ενταχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα με βάση τον αριθμό των υπαλλήλων τους ως εξής:

• Επιχειρήσεις με 0-3 άτομα: 1 ωφελούμενος

• Επιχειρήσεις με 4-9 άτομα: 2 ωφελούμενοι

• Επιχειρήσεις με 10-19 άτομα: 3 ωφελούμενοι

• Επιχειρήσεις με 20-30 άτομα: 5 ωφελούμενοι

• Επιχειρήσεις με 31-50 άτομα: 8 ωφελούμενοι

• Επιχειρήσεις με 51+ άτομα: 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελούμενους

  • Ωφελούμενοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους 18-29 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ και δεν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτησή τους στην επιχείρηση.

  • Διάρκεια και Αποζημίωση

Η διάρκεια της προεργασίας είναι 7 μήνες, με ημερήσια απασχόληση 8 ωρών, 5 ημέρες την εβδομάδα. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους συμμετέχοντες μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι ωφελούμενοι απολαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη υπαγόμενοι στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

  • Προϋπολογισμός

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, συγχρηματοδοτούμενα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» στην Προτεραιότητα 5 «Απασχόληση των Νέων (15-29 ετών) ΕΑΕΚ (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης)».

  • Διαδικασία Συμμετοχής
  1. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr.

  2. Προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων.

  3. Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

  4. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων.

  5. Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η συνεργασία σας με τη Business Best μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική και αποδοτική πρόσληψη προσωπικού μέσω της ΔΥΠΑ, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητές σας για ανάπτυξη και επιτυχία της επιχείρησής σας

Σχεδιάζουμε μαζί την πορεία σας προς την επιτυχία

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία και ενισχύοντας τις προοπτικές ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Business Best:

Η Business Best, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στα προγράμματα της ΔΥΠΑ, αναλαμβάνει την προετοιμασία και υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Με πάνω από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον τομέα και εκατοντάδες ικανοποιημένους πελάτες, διασφαλίζουμε ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να επωφεληθούν από τις δράσεις της ΔΥΠΑ. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί μας θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα της διαδικασίας, εξασφαλίζοντας την επιτυχή έκβαση της αίτησής σας.



Μοιράσου αυτό το άρθρο