Business Best
menu icon




Η κοινότητα Φenomenal στην Ημερίδα της Lean In Athens Greece





 

To Σάββατο στις 30 Σεπτεμβρίου η ομάδα της Φenomenal συμμετείχε στη ημερίδα της Lean In Network Greece - Athens #από_κορίτσια_δυνατές.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, συζητήσεις και workshops που είχαν ένα κοινό στόχο: Να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια καθημερινά, ώστε να είναι τολμηρά και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

H ομάδα της Φenomenal συμμετείχε με ένα workshop που απευθυνόταν σε έφηβες και εφήβους για το "Πώς να κάνεις τη δική σου επιχείρηση;"

H Μίνα Τσάβα έκανε μια περιεκτική παρουσίαση σχετικά με την επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν.

Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του business coaching παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης για τα εξής θέματα:

  • Πώς τα νέα παιδιά - και οι μεγαλύτεροι - μπορούν να αξιοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να επιλέξουν την κατάλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα
  • Ποιές είναι οι τάσεις της εποχής,
  • Πώς μπορούν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση και
  • Πώς θα υλοποιήσουν τις ιδέες μέσω ενός business plan.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια σειρά από παραδείγματα αποτυχίας. Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη στο δρόμο για την επιτυχία. Για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, πρέπει να τους διδάξουμε να βλέπουν την αποτυχία ως ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη.

Η συμμετοχή των κοριτσιών αλλά και των αγοριών, ηλικίας 12- 18 ετών ήταν εξαιρετική! Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγιναν πολλές ερωτήσεις και εφαρμόστηκαν στην πράξη τα εργαλεία SMART & SWOT ANALYSIS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πιο πολλές ερωτήσεις και επισημάνσεις έγιναν από την Παναγιώτα, ένα κορίτσι 12 ετών! Γεγονός, που δείχνει πόσο "ώριμη" είναι η σκέψη των νέων παιδιών έναντι με παλαιότερες γενιές!

Το συμπέρασμα είναι πως χρειάζεται η ενδυνάμωση από την μεριά μας να να μπορέσουν να επικοινωνήσουν τα νέα κορίτσια και αγόρια τη αξιοθαύμαστη συγκροτημένη σκέψη τους

Το Φenomenal κοινό Ομιλία Φenomenal Mina Tsava with Φenomenal banner

Η Sheryl Sandberg ίδρυσε το 2013 την LeanIn, μιά διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση, που επιδιώκει να προσφέρει στις γυναίκες συνεχή έμπνευση και υποστήριξη, να τις ενδυναμώσει ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

H LeanIn Network Greece - Athens είναι μια ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών που επισήμως συνεργάζεται με το διεθνή οργανισμό LeanIn.



Μοιράσου αυτό το άρθρο