Business Best
menu icon




Πώς να αντιμετωπίσετε την αναβλητικότητα;





Πώς να αντιμετωπίσεις την αναβλητικότητα

Τι είναι η αναβλητικότητα;

Αναβλητικότητα δεν είναι τεμπελιά. Δεν είναι μέρος της προσωπικότητάς μας. Δεν είναι έλλειψη θέλησης ή έλλειψη εξυπνάδας. Σύμφωνα με έρευνες είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας. Eίναι απλώς μια συνήθεια που, όμως, δε ξέρουμε τον τον τρόπο να ξεφύγουμε από αυτήν.

Το να αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε ή να ολοκληρώσουμε μια εργασία δηλώνει ένα σύμπτωμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Πολλοί από εμάς έχουμε ξοδέψει άπειρο χρόνο: βλέποντας τηλεόραση, σκρολάροντας στα social media, τρώγοντας ή τηλεφωνώντας στο συνάδελφο που έχουμε να μιλήσουμε πολλά χρόνια, ακόμα και καθαρίζοντας το γραφείο. Ασχολούμαστε με πολλά πράγματα, αρκεί να μη χρειαστεί να κάνουμε μια συγκεκριμένη εργασία.

Το κόστος της αναβλητικότητας στο επιχειρείν

Η αλήθεια είναι πως η αναβλητικότητα είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλους, ανεξάρτητα από το επάγγελμα ή την ηλικία τους.

Ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τους επιχειρηματίες, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της επιχείρησης, απώλεια ευκαιριών, κερδών, απογοήτευση και φυσικά άγχος.

Για αυτό κάθε φορά είναι σημαντικό να δούμε πιο προσεκτικά τους λόγους που αποφεύγουμε τις πράξεις και προτιμούμε την αδράνεια.

Αιτίες της Αναβλητικότητας: Γιατί αναβάλλουμε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αναβάλλουμε τις εργασίες μας. Μερικές φορές, αναβάλλουμε γιατί βρίσκουμε μια εργασία βαρετή, δύσκολη ή δυσάρεστη.

Άλλες φορές, αναβάλλουμε γιατί φοβόμαστε την αποτυχία ή γιατί προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσουμε.

Πως να αντιμετωπίσουμε την αναβλητικότητα

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα.

Στοχοθεσία

Ένας σημαντικός τρόπος είναι να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την εστίασή μας και να αποφύγουμε την καθυστέρηση.

Επιμερισμός Εργασιών

Μπορούμε επίσης να επιμερίσουμε τις εργασίες μας σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα καθήκοντα. Αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε λιγότερο αποθαρρυμένοι και θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα.

Ο φόβος της αρχής

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα είναι να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε μια εργασία, ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα λεπτά. Αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε την πρώτη ώθηση και να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Εξάλλου η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Τελειομανία και Αναβλητικότητα

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι. Όλοι κάνουμε λάθη. Το να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνουμε λάθη, είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητά μας. Το σημαντικό είναι να θεωρήσουμε τα λάθη ως ένα βήμα προς τον στόχος, δηλαδή να μαθαίνουμε από αυτά και να προχωράμε μπροστά.

Business Coaching

Εντοπίζουμε μαζί τα προβλήματα, σας προτείνουμε τις λύσεις και σας βοηθάμε να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Αναβλητικότητα και Επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν συχνά επιπλέον προκλήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αναβλητικότητα. Για παράδειγμα, μπορεί να νιώθουν ότι έχουν πολλές εργασίες να κάνουν και ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο. Μπορεί επίσης να φοβούνται να πάρουν ρίσκα ή να μην είναι σίγουροι για το πώς να προχωρήσουν.

Για να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια, οι επιχειρηματίες μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:

Δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλάνου

Ένα επιχειρηματικό πλάνο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους στόχους σας και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για να τους πετύχετε.

Καθορισμός προτεραιοτήτων

Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα. Επικεντρωθείτε στις εργασίες που είναι πιο σημαντικές για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Ανάθεση εργασιών

Μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Αναθέστε εργασίες σε υπαλλήλους ή συνεργάτες, όταν είναι δυνατόν.

Ξεκούραση

Η συνεχής δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και αναβλητικότητα. Βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε και έχετε αρκετή ενέργεια για να συνεχίσετε.

Αναβλητικότητα & Συνεδρίες Business Coaching

To Business Coaching παρέχει τα εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου και την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Ξεκίνα τώρα τα σεμινάρια business coaching, ειδικά αν θεωρείς πως η αναβλητικότητά σου μειώνει τα κέρδη της επιχείρησης σου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε ακόμη:

https://businessbest.gr/blog/article/business-coaching-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD Αύξηση πωλήσεων και κερδών με το Business Coaching



Μοιράσου αυτό το άρθρο