Business Best
menu icon




Ξεκινήστε την Επιχείρησή σας Σωστά: Οδηγός από Οικονομολόγο για Απόλυτη Επιτυχία





Ο Ρόλος του Business Coaching, του Business Plan και της Συμβουλευτικής Επιχείρησης στην Έναρξη μιας Νέας Επιχείρησης

Ξεκινήστε την Επιχείρησή σας Σωστά: Οδηγός από Οικονομολόγο για Απόλυτη Επιτυχία

Έχετε αναρωτηθεί τι είναι το καλύτερο για έναν νέο επιχειρηματία; Έχετε σκεφτεί ποτέ τι χρειάζεται για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα; Είμαι σίγουρη πως ναι!

Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης είναι μια συναρπαστική και προκλητική διαδικασία.

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν με πάθος και ενθουσιασμό, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πορεία. Για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας, είναι σημαντικό να λάβουν υποστήριξη από επαγγελματίες του χώρου, όπως business coaches, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό business plan και να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες συμβουλευτικής επιχείρησης ( το 80% των επιχειρήσεων που δεν έχουν καταρτίσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο αποτυγχάνουν στα 3 πρώτα έτη λειτουργίας τους).

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τον ρόλο αυτών των τριών παραγόντων στην επιτυχία μιας νέας επιχείρησης, μέσω παραδειγμάτων πραγματικών επιχειρηματιών και ποσοστών επιτυχίας.

Η εταιρεία Business Best είναι ειδική στο να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες και να εξασφαλίζει την επιτυχία των νέων επιχειρήσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σχεδιάζουμε μαζί την πορεία σας προς την επιτυχία

Business Coaching: Καθοδήγηση και Στήριξη

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να έχετε κάποιον δίπλα σας που να σας καθοδηγεί και να σας υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές; Ο ρόλος του business coaching είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξη και την επιτυχία μιας νέας επιχείρησης. Μια business coach παρέχει καθοδήγηση, στήριξη και στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν κατά την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης.

Παράδειγμα:

Η Μαρία, μια νέα επιχειρηματίας, είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Όμως, η απουσία εμπειρίας και γνώσεων για τη διαχείριση επιχείρησης την έκαναν να αμφιβάλλει. Με την καθοδήγηση μιας business coach από την Business Best, η Μαρία ανέπτυξε δεξιότητες ηγεσίας, δημιούργησε ένα στρατηγικό πλάνο και έμαθε να διαχειρίζεται τις κρίσεις. Η coach της την ενθάρρυνε και της έδειξε πώς να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της, οδηγώντας την επιχείρησή της σε μια επιτυχημένη πορεία. Έρευνες δείχνουν ότι οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν business coaching έχουν 70% μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε σύγκριση με εκείνους που δεν χρησιμοποιούν.

Ο Ρόλος του Business Coaching, του Business Plan και της Συμβουλευτικής Επιχείρησης στην Έναρξη μιας Νέας Επιχείρησης

Business Plan: Οδηγός Επιτυχίας

Έχετε ποτέ αισθανθεί χαμένοι χωρίς ένα σαφές πλάνο; Ένα καλά διαμορφωμένο business plan είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία μιας νέας επιχείρησης. Ένα business plan καθορίζει τη στρατηγική, τους στόχους και τα μέσα για την επίτευξή τους. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο τόσο για την εσωτερική διαχείριση όσο και για την εξωτερική χρηματοδότηση.

Παράδειγμα:

Ο Κώστας, ένας νέος επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, ήθελε να δημιουργήσει μια εφαρμογή για τη διαχείριση προσωπικών οικονομικών. Χωρίς ένα σαφές πλάνο, δυσκολευόταν να προσελκύσει επενδυτές. Μετά από τη δημιουργία ενός λεπτομερούς business plan με τη βοήθεια της Business Best, που περιλάμβανε ανάλυση αγοράς, οργανωτική δομή, προϊόντα και υπηρεσίες, και οικονομικές προβλέψεις, ο Κώστας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν για να ξεκινήσει την επιχείρησή του. Σύμφωνα με μελέτες, το 90% των νέων επιχειρήσεων που διαθέτουν ένα καλά σχεδιασμένο business plan επιτυγχάνουν την επιβίωση και ανάπτυξη μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η συνεργασία σας με τη Business Best θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική και επιτυχή έναρξη της επιχείρησής σας!

Σχεδιάζουμε μαζί την πορεία σας προς την επιτυχία

Συμβουλευτική Επιχείρησης: Εξειδικευμένη Υποστήριξη

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε να επιλύσετε συγκεκριμένα προβλήματα και να βελτιώσετε τις επιδόσεις της επιχείρησής σας; Η συμβουλευτική επιχείρησης προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και συμβουλές που βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων της Business Best έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να παρέχουν πρακτικές λύσεις και στρατηγικές.

Παράδειγμα:

Η Άννα, ιδιοκτήτρια ενός μικρού καφέ, αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διαχείριση του κόστους και την αύξηση των πωλήσεων. Επικοινώνησε με έναν σύμβουλο επιχειρήσεων από την Business Best που ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησης, προσδιόρισε τα αδύναμα σημεία και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις. Με την εφαρμογή των προτάσεων του συμβούλου, η Άννα κατάφερε να μειώσει τα έξοδα, να βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν υπηρεσίες συμβουλευτικής έχουν 65% μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν τους στόχους τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

H Business Best σας προτείνει:

Όταν η ιδέα σας αρχίσει να παίρνει μορφή στο μυαλό σας και γίνει μια έντονη επιθυμία, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε το business coaching. Το business coaching θα σας δώσει τη δύναμη και το σθένος να κυνηγήσετε το όνειρό σας.

Καθώς η ιδέα σας μετατρέπεται σε μια σαφή εικόνα και γίνεται η δύναμή σας, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: έχει μέλλον η επιχείρηση που θέλω να ανοίξω; Αν ναι, ποιους πόρους χρειάζομαι για να ξεκινήσω την επιχείρηση; Πότε θα αρχίσω να βλέπω κέρδη; Αυτές οι απαντήσεις έρχονται από ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο business plan από τη Business Best.

Η συνήθης πρακτική είναι η πρώτη μας επαφή να είναι με επαγγελματία λογιστή. Ο λογιστής θα σας δώσει απαντήσεις για τα κόστη έναρξης, συμβουλές για τη νομική μορφή της επιχείρησης (ατομική επιχείρηση, ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι, ΙΚΕ, διαδικασία μέσω της ΑΑΔΕ κ.λπ.). Αν και οι πληροφορίες αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές, δεν είναι το πρώτο βήμα που θα σας οδηγήσει πιο κοντά στο επιχειρηματικό σας όνειρο.

Αρχικά, χρειάζεται να γνωρίζετε με ακρίβεια τι θέλετε και να έχετε ισχυρή πίστη και θέληση για την επίτευξή του (μέσω του business coaching). Στη συνέχεια, κατά τη συμπλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan), μπορείτε να ενσωματώσετε τα κόστη που θα σας δώσει ο λογιστής σας.

Η Business Best είναι ειδική στο να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες και να εξασφαλίζει την επιτυχία των νέων επιχειρήσεων.

Ο Ρόλος του Business Coaching, του Business Plan και της Συμβουλευτικής Επιχείρησης στην Έναρξη μιας Νέας Επιχείρησης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπέρασμα:

Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης απαιτεί περισσότερα από ένα καλό προϊόν ή μια καλή ιδέα.

Το business coaching, το business plan και η συμβουλευτική επιχείρησης είναι απαραίτητα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Μέσω της καθοδήγησης, της στρατηγικής σχεδίασης και της εξειδικευμένης υποστήριξης από την Business Best, οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους και να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Η ιστορία της Μαρίας, του Κώστα και της Άννας είναι μόνο μερικά παραδείγματα του πώς η σωστή υποστήριξη μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρηματική επιτυχία.

Διαβάσετε περισσότερα για το Business Coaching

https://businessbest.gr/blog/article/business-coaching-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD Αύξηση πωλήσεων και κερδών με το Business Coaching



Μοιράσου αυτό το άρθρο