Business Best
menu icon




Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Η πρόκληση της χρηματοδότησης





Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

 

Στην αρχαία Αίγυπτο, στην Περσία ή στη Ρώμη οι γυναίκες δεν ήταν απλώς νοικοκυρές και μητέρες. Στην Αίγυπτο ήταν γιατροί, χορεύτριες και μουσικοί, στην Περσία αναλάμβαναν την επίβλεψη των εργατών, ενώ στη Ρώμη ήταν ιδιοκτήτριεςεπιχειρήσεων συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομία.

Όπως μας δείχνει η ιστορία, ο ρόλος των γυναικών στην επιχειρηματικότητα δεν ήταν ποτέ περιορισμένος από τις κοινωνικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις. Αντιθέτως, οι γυναίκες ανέκαθεν αναλάμβαναν δραστήριο ρόλο στην κοινωνία τηνεπιχειρηματικότητα.

Σήμερα, η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί τον πυρήνα της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Οι γυναίκες επιχειρηματίες συνεχίζουν να αναδεικνύουν τον ρόλο τους σε όλους τους τομείς συμβάλλοντας στην οικονομική ευημερία και την κοινωνική ισότητα.

Και κατά την άποψη μας, οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι αυτές που πραγματικά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, οι εταιρείες με επικεφαλής γυναίκες έχουν καλύτερες επιδόσεις στους δείκτες κερδοφορίας,αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων και ρευστότητας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας.

Παρόλο που οι γυναίκες φαίνεται πως επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα από τους άνδρες στο επιχειρείν, η συμμετοχή τους σε ηγετικές θέσεις είναι μόνο 25,1%. Αυτό το ποσοστό παραμένει χαμηλό γιατί μια από τις προκλήσεις πουαντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, σε κεφάλαια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σχεδιάζουμε μαζί την πορεία σας προς την επιτυχία

H πρόκληση της χρηματοδότησης - 7 Λύσεις για Χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τις γυναίκες επιχειρηματίες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές πηγές χρηματοδότησης διαθέσιμες για τις γυναίκες πουθέλουν να ξεκινήσουν ή να αναπτυχθούν την επιχείρησή τους.

Προσωπικά Επενδυτικά Κεφάλαια

Η πιο συνηθισμένη πηγή χρηματοδότησης για τις γυναίκες επιχειρηματίες είναι τα προσωπικά τους χρήματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αποταμιεύσεις, δάνεια από οικογένεια και φίλους ή ακόμη και την πώληση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων.

Οικογένεια και Φίλοι

Η οικογένεια και οι φίλοι είναι συχνά πρόθυμοι να βοηθήσουν τις γυναίκες επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους. Αυτή η πηγή χρηματοδότησης μπορεί να είναι πιο ευέλικτη σε σχέση με την τραπεζική χρηματοδότηση.

Τραπεζικά Δάνεια

Οι τράπεζες προσφέρουν διάφορα είδη δανείων και πιστώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης. Τα επιχειρηματικά δάνεια είναι συνήθως η πιο ακριβή μορφή χρηματοδότησης, αλλά μπορούν να είναι μια καλήεπιλογή για τις επιχειρήσεις που έχουν σταθερό ιστορικό πωλήσεων.

Ευρωπαϊκά Κονδύλια - ΕΣΠΑ

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια μπορούν να παρέχουν χρηματοδότηση για διάφορα είδη επιχειρηματικών έργων και πρωτοβουλιών.

Κοινωνικά Ταμεία και Οργανισμοί

Ορισμένοι κοινωνικοί οργανισμοί και ταμεία παρέχουν χρηματοδότηση και υποστήριξη σε γυναίκες επιχειρηματίες με κοινωνικά ή περιβαλλοντικά προσανατολισμένα έργα.

Crowdfunding

Η χρηματοδότηση μέσω crowdfunding πλατφορμών είναι μια δημοφιλής επιλογή, όπου άνθρωποι από όλον τον κόσμο συνεισφέρουν χρήματα σε ένα έργο ή μια επιχείρηση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για τις γυναίκεςεπιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν buzz για την επιχείρησή τους και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή πηγή χρηματοδότησης

Η επιλογή της σωστής πηγής χρηματοδότησης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ανάγκες της επιχείρησής σας, η φάση ανάπτυξης της επιχείρησής σας και οι προσωπικές σας προτιμήσεις. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετευπόψη:

  • Ποιο είναι το ποσό χρηματοδότησης που χρειάζεστε;
  • Ποια είναι η φάση ανάπτυξης της επιχείρησής σας;
  • Πόσο γρήγορα θέλετε να πάρετε τα χρήματα;
  • Τι είδους έλεγχο θέλετε να δώσετε στους επενδυτές;

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να συζητήσετε με διάφορες πηγές χρηματοδότησης πριν λάβετε μια απόφαση.

Business Coaching

Εντοπίζουμε μαζί τα προβλήματα, σας προτείνουμε τις λύσεις και σας βοηθάμε να εφαρμόσετε τις αλλαγές

Συμβουλές για γυναίκες επιχειρηματίες

Η χρηματοδότηση μπορεί να είναι μια πρόκληση για τις γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε κεφάλαια για να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε τηνεπιχείρηση σας.

  • Δημιουργήστε μια ισχυρή επιχειρηματική στρατηγική ακολουθώντας τη μεθοδολογία του business coaching.
  • Καταρτίστε το δικό σας επιχειρηματικό σχέδιο. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα πρέπει να παρέχει μια σαφή και συνοπτική εικόνα της επιχείρησής σας, των στόχων σας και των αναγκών σας για χρηματοδότηση.
  • Δημιουργήστε ένα δίκτυο. Γνωρίστε άλλους επιχειρηματίες και επενδυτές και μάθετε περισσότερα για τις πηγές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες.
  • Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί πόροι διαθέσιμοι για τις γυναίκες επιχειρηματίες που χρειάζονται βοήθεια με τη χρηματοδότηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε ακόμα

https://businessbest.gr/blog/article/business-coaching-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD Αύξηση πωλήσεων και κερδών με το Business Coaching

Επιδότηση Νέας Επιχείρησης 2023 μέσω ΕΣΠΑ

Ίδρυση Νέων Τουριστικών ΜμΕ με Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ



Μοιράσου αυτό το άρθρο