Business Best
menu icon




ΔΥΠΑ: Επιδότηση Νέων Επιχειρήσεων 2023





Επιδότηση νέων επιχειρήσεων από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για το 2023

 

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από πρώην ανέργους ηλικίας 30-55 ετών.

Το πρόγραμμα, με τίτλο "Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30-55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία", προσφέρει επιδοτήσεις ύψους 14.800 ευρώ σε ανέργους που έχουν συστήσει επιχειρήσεις από 1/1/2022 ως την ημερομηνία ανακοίνωσης της δράσης.

Οι στόχοι της επιδότησης

Ο βασικός στόχος είναι η προώθηση της απασχόλησης ανέργων μέσω της υποστήριξής τους για τη δημιουργία 1.900 νέων επιχειρήσεων. Αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας.

Στοιχεία του Προγράμματος

  1. Οι δικαιούχοι είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες/επιχειρηματίες, που ήταν άνεργοι πριν ιδρύσουν τη νέα επιχείρηση τους και έχουν ηλικία από 30 έως 55 ετών.

  2. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει έδρα σε μια από τις παρακάτω περιφέρειες: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

  3. Η επιχείρηση θα πρέπει να δραστηριοποιείται στη ψηφιακή οικονομία, στους αντίστοιχους ΚΑΔ της προκήρυξης.

  4. Διάρκεια επιχορήγησης: Η επιχορήγηση διαρκεί δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στη ΔΟΥ.

  5. Καταβολή ποσού ενίσχυσης: Το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται σε 14.800€ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

    • 1η δόση: 4.000€ μετά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Χρηματοδότησης της πρότασης.
    • 2η δόση: 5.400€ μετά τη λήξη του α' εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης ή την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και προϋποθέσεων επιλεξιμότητας.
    • 3η δόση: 5.400€ μετά τη λήξη του β' εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης ή την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και προϋποθέσεων επιλεξιμότητας.

Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία χρηματοδότησης για νέες επιχειρήσεις. Η επιδότηση ύψους 14.800 ευρώ μπορεί να βοηθήσει τους δικαιούχους να καλύψουν τα αρχικά έξοδα της επιχείρησης και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας της αίτησής σας προς την ΔΥΠΑ, συνεργαστείτε με τους ειδικούς σύμβουλους επιχειρήσεων του Business Development. Η ομάδα μας έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων και μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη δραση στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00.

     

Διαβάστε ακόμα

Τα νέα προγράμματα επιδότησης της ΔΥΠΑ για το 2024

Επιδότηση νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για το 2024

Επιδότηση Νέας Επιχείρησης 2023 μέσω ΕΣΠΑ

Ίδρυση Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων με Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ



Μοιράσου αυτό το άρθρο