Business Best
menu icon




Πότε χρειάζεσαι μια Business Coach





Πότε χρειάζεσαι μια Business Coach

 

Το Business Coaching είναι μια διαδικασία που βοηθά τους επιχειρηματίες να επιτύχουν τους στόχους τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Αν δεν είσαι σίγουρη πως χρειάζεσαι μια Business Coach υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

Σημάδια πως πρέπει να προσλάβεις μια Business Coach

Στασιμότητα - Η επιχείρησή σου δεν αναπτύσσεται

Αν η επιχείρησή σου είναι στάσιμη, δεν αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που θέλεις ή δεν έχεις τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα.

H στασιμότητα σε μια επιχείρηση είναι ένα ζήτημα που απαιτεί προσεκτική ανάλυση και συγκεκριμένες δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Η business coach μπορεί να σε βοηθήσει να αναλύσεις τους λόγους της στασιμότητας και να αναπτύξεις ένα σχέδιο δράσης για να την αντιμετωπίσεις.

Οικονομικές δυσκολίες - Τα οικονομικά σου δεν είναι καλά

Οι οικονομικές δυσκολίες, τα προβλήματα ρευστότητας ή αυξημένα χρέη σε μια επιχείρηση συχνά υποδεικνύουν την ανάγκη για άμεση δράση.

Αναπόφευκτα κάθε επιχείρηση στην πορεία της θα αντιμετωπίσει οικονομικές προκλήσεις, τις οποίες πρέπει να τις αντιμετωπίσει. Με τη συνδρομή μιας business coach θα βρείτε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και θα βρείτε τρόπους να τα διαχειρίζεστε, ή να βρείτε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επαγγελματική εξουθένωση - Νιώθεις κούραση ή άγχος

Η επαγγελματική εξουθένωση, κούραση και εργασιακό στρες είναι κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι και ιδιαίτερα επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η καθημερινή πίεση λόγω των απαιτήσεων μπορεί να είναι συντριπτική, και είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα με σύνεση, άμεσα και αποτελεσματικά.

Δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων - Δεν μπορείς να αποφασίσεις

Η λήψη αποφάσεων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής ζωής.ή νιώθεις ότι οι αποφάσεις σου δεν είναι πάντα επιτυχημένες, τότε μπορεί να χρειάζεσαι business coaching.

Μια coach μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις δεξιότητες λήψης αποφάσεων και να βελτιώσεις την ικανότητά σου να αξιολογείς τα δεδομένα και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις.

Μειωμένη παραγωγικότητα - Δεν είσαι αποδοτική

Η παραγωγικότητα είναι ένα σημαντικό μέτρο επιτυχίας για κάθε επιχείρηση. Αν αισθάνεστε πως η αποδοτικότητά η δική σας ή της ομάδας σας είναι χαμηλή, τότε μια business coach θα σας καθοδηγήσει να βρείτε τις πιθανές αιτίες.

Ενδέχεται η μειωμένη παραγωγικότητα να οφείλεται στην έλλειψη σαφών στόχων ή κινήτρων ή να χρειάζεται μια αναδιοργάνωση των καθηκόντων.

Αναβλητικότητα - Σου είναι δύσκολο να ολοκληρώσεις τις εργασίες σου

H αναβλητικότητα είναι μία από τις πιο συνηθισμένες κακές συνήθειες στην ενήλικη ζωή μας, από φοιτητές μέχρι εργαζομένους, από στελέχη και επιχειρηματίες. Όλοι κάποια στιγμή βρήκαμε δικαιολογίες για να αναβάλλουμε μια σημαντική εργασία ή να παραδώσουμε κάτι την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το deadline.

Συχνά, η αναβλητικότητα εξελίσσεται σε τροχοπέδη για την ανάπτυξη της επιχειρήσης μας ή για την επαγγελματική μας εξέλιξη, αν και υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία για να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον χρόνο και να ξεπερνάμε τα προβλήματα.

Αναποτελεσματική ηγεσία - Δεν νιώθεις ικανή να οδηγείς την ομάδα σου

Συχνά οι επιχειρηματίες ή ηγέτες μιας ομάδας αισθάνονται πως δεν είναι ικανοί να κατευθύνουν, να ενθαρρύνουν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους με ουσιαστικό τρόπο. Κι η αλήθεια είναι πως η αναποτελεσματική ηγεσία προκαλεί πολλαπλά προβλήματα τόσο στην εύρεση και τη διατήρηση του κατάλληλου προσωπικού και τις περισσότερες φορές οδηγεί σε μειωμένα κέρδη.

Business Coaching

Πώς θα βρεις την κατάλληλη Business Coach

Όταν ψάχνεις για μια business coach, είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που έχει την εμπειρία και τις δεξιότητες που χρειάζεσαι. Δες τα προσόντα της coach, το είδος της εμπειρίας που έχει και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί. Είναι επίσης σημαντικό να αισθάνεσαι άνετα με την coach και να πιστεύεις πως μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

Διαβάστε ακόμη:

https://businessbest.gr/blog/article/business-coaching-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD Αύξηση πωλήσεων και κερδών με το Business Coaching



Μοιράσου αυτό το άρθρο